My super talking dog

Era o vreme in care troilebuzul 90 era casa mea. Faceam traseul Pantelimon- Drumul Taberei foarte des. In fiecare zi, o mica excursie. Uneori numaram statiile, alteori faceam combinatii de cuvinte, folosindu-ma doar de numerele de inmatriculare ale masinilor de pe drum. Plictiseala mea si-a gasit nasul cand m-am asezat pe locurile rezervate batranilor (nu de alta, dar in spate se dezvolta frumos hipercunoscuta fauna de cocalari). Yeah G'day Mate!
Cu un ochi pe geam si cu altul in capul meu plin de ganduri marete (ambitia creativa prinde contur in mijloacele de transport in comun), am fost abordata de o doamna. I-am dat cam 65 de ani si preocupari specifice pensiei: none.
Si ca sa vezi ca nu e bine sa pui etichete, cucoana mi-a dovedit ca avea o viata interesanta. A scos din geanta niste poze si mi-a prezentat pe rand cativa membri ai familiei. Cum nu aveam ce face, am parut interesata de tot ce avea sa se intample. Se pare ca aveam aceeasi destinatie deci avea timp sa-mi povesteasca vrute si nevrute intr-o ora.
A luat-o usor pe taramul nostalgiei si mi-a aratat poze cu ea tanara de pe vremea cand lucra intr-o oarecare fabrica. Sper sa nu ma insel (povestea are ceva ani in spate), dar copiii ei plecasera sau, oricum, nu prea mai tinea legatura cu ei. Compania de nadejde venea din partea unui caine. Si pentru ca nu putem duce lipsa de comunicare, personajul din poveste nu si-a cumparat un animal oarecare, ci unul cu puteri. Dragilor, vorbim de un caine vorbitor. Unde mai pui ca si canta, dar selectiv, ce-i place. Nu am vrut sa fiu indiscreta si sa ii spun: “femeie, esti nebuna?! Cainii nu vorbesc” asa ca am ascultat-o.
De dragul povestii as putea inventa lucruri dat fiind ca memoria m-a cam lasat. Nu de alta, dar dupa episodul din 90 a venti Bac-ul, a venit facultatea si a trebuit sa fac loc si pentru alte informatii. Asa ca o sa ne rezumam la ce avem. Fiti invidiosi, am cunoscut-o pe femeie care avea un caine vorbitor si l-am si vazut intr-o poza. Inca un lucru taiat de pe wishlist-ul meu!
Moksha

Advertisements

One thought on “My super talking dog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s