Culture in Control Club

Pe principiul „ daca voi nu ma vreti, eu va vreau”, arta a ajuns sa-si caute adepti in randul tinerilor avizi de cluburi si cafenele si anunta ca a inaugurat deja propriul sau local: Café-bar MANIFEST. Este de fapt o platforma care incearca sa ofere publicului larg un permanent contact cu arta chiar la el „acasa”.
Incepand din aceasta saptamana, Departamentul pentru Arta in Spatiul Public ne invita in cafenele, cluburi sau cantine la discutii informale despre arta & artisti in societatea democratica actuala.
Prima intalnire a avut loc joi in Control Club si a dezbatut tema „Comunismul nu s-a intamplat… inca!”. Au argumentat scriitori si…nu numai. Punctul de maxim interes a fost validitatea Raportului Tismaneanu pe care Vasile Ernu (scriitor), Claude Karnoouh (autor, profesor), Ciprian Muresan (artist vizual), Costi Rogozanu (scriitor, jurnalist) si Ciprian Siulea (autor, traducator) au pus-o sub semnul indoielii. Baza argumentarii a constituit-o lucrarea „Iluzia anticomunismului”, o antologie critica a Raportului Tismaneanu, coordonata de doi din provocatorii discutiilor.
Intalnirile continua. Suntem asteptati sa ne spunem punctele de vedere. It’s free!

Diana & Geo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s