Badea versus CTP

badeasictp

Ce face omul când îi e lene? Dar lene d-aia cruntă, de n-are chef de nici un efort intelectual cât de mic. Se uită la teve, evident. Tevelizorul este omorâtorul de timp ideal pentru legume.
Uitându-se omul, adică eu, la teve zilele astea, s-a întâmplat să-l vadă pe CeTePe. De fapt, l-am văzut întâi pe nenea Hurezeanu care tocmai fusese la o dezbatere amuzantă unde fusesem şi eu, şi mi-am zis: „Hait! Ce seară ocupată are nenea Hurezeanu!” Apoi l-am văzut şi pe CeTePe, arătând ca şi cum se pregătea de externare sau de internare undeva sau de undeva: foarte slab, nebărbierit, într-un trening lălâu. Se vorbea ceva despre Becali. Neinteresant.
Ceva mai târziu s-a întâmplat să-l văd şi pe băiatul cu şpagatul, Badea, debitând şi el nişte chestii neinteresante. Printre altele, a vorbit vreo jumătate de oră despre cum era CeTePe nebărbierit şi într-un trening lălâu la apariţia televizată de mai devreme, lucru foarte adevărat dar cu desăvârşire neinteresant. Apoi a vorbit, dar mai puţin, şi despre argumentele eronate ale CeTePeului privitor la Becali, nu mai ştiu care erau.
Spre amuzamentul meu infinit, CeTePe a simţit nevoia să răspundă la comentariile băiatului cu şpagatul, într-un editorial foarte caraghios pe care ar fi trebuit, de fapt, să i-l trimită lui Badea pe messenger, cel mult, sau să i-l citească prin telefon. „Ascultă, Badea”, a zis cu aproximaţie Popescu, „m-am supărat foarte rău pe tine, aşa de rău încât nu numai că nu mai vorbesc cu tine în veci, dar să nu te prind că mai vorbeşti nici tu cu mine şi despre mine vreodată! Îmi plăcea de tine când mă lăudai, mi s-a părut că eşti dăştept, dar ce m-am înşelat! Ia ia-ţi tu şi laudele înapoi, ţi le dau cum ar returna o gagică inelul de logodnă când dă papucii!” CeTePe a mai adăugat şi că era nebărbierit fiindcă fusese chemat în pripă.
Spre amuzamentul meu chiar mai mult decât infinit, dacă e posibil aşa ceva, Badea a continuat disputa (da, mă uit la Badea aproape zilnic fiindcă n-am încotro, mama e fan), citind editorialul în emisiune şi punând accentul pe aspectul cel mai extrem de foarte important: cum a fost CTP chemat în pripă, dacă venirea lui era anunţată de la prânz? Nu putea să citească mama naibii crawl-ul de la Realitatea şi să se bărbierească mumos? „Normal că nu mai vorbesc cu tine, sau despre tine! Stai calm, nu mă mai joc cu tine şi nu mai eşti prietenul meu!” a mai zis, cu aproximaţie, Badea.
Acum, după umila mea părere, lucrurile stau aşa:
În primul rând, Badea (ca şi toţi ăilalţi care i-au reproşat CeTePeului ţinuta de-a lungul vremii) are un grăunte de dreptate. E adevărat că CTP e chemat ca să spună nişte păreri cu miez şi nu ca să fie zâmbăreţ şi sexy precum Simona Pătruleasa. E adevărat şi că e incorect să combaţi ideile cuiva cu menţiuni despre înfăţişare. În loc să spună simplu că CTP n-are dreptate cu Becali, băiatul de la Antenă a simţit nevoia să se ia întâi de treningul marelui (ahm, ahm) jurnalist. Dar, dar…există o etichetă a apariţiilor televizate. Cu părere de rău pentru CTP, ea chiar există. Şi trebuie respectată, altfel ne-am trezi mâine-poimâine cu oameni veniţi în pijamale, sau proaspăt ieşiţi de la duş, înfăşuraţi în prosoape, veniţi să dezbată chestiunile arzătoare ale ţării. Eu nu vreau să văd asta. Iar un aspect jalnic ca cel afişat de dl Popescu la emisiunea incriminată distorsionează mesajul: lumea nu mai ascultă vorbele oratorului, fie ele pertinente sau nu, ci se întreabă: „Ce dracu o fi păţit ăsta? Zici că l-a călcat tramvaiul!” Nu zice nimeni să arăţi ca pentru Oscaruri tot timpul, dar la tembelizor trebuie să fii măcar îngrijit.
În al doilea rând, Badea, un băiat cu vreo dooj de ani mai tinerel decât CTP, cu cel puţin 50% mai arătos, întotdeauna spilcuit în apariţiile televizate recente, e, se ştie, foarte, foarte frivol. Badea a ţinut, în trecut, emisiuni întregi despre cât de dezgustător e nu ştiu cine fiindcă e gras sau cât de dezgustătoare e nu ştiu ce femeie fiindcă a fost surprinsă într-o poză cu păr pe mâini sau la subţioară. Badea e un maniac al aparenţelor. Badea e combinat cu o fotomodelă şi simte nevoia să apară periodic în public la bustul gol cu diverse ocazii. E superficial. Dl Popescu, ca profund şi matur ce se găseşte, sau pretinde că se găseşte, nu trebuia să se coboare la nivelul lui. De fapt, mi se pare de neînţeles de ce CTP, marele ziarist, a simţit nevoia să bage în seamă vreodată, de bine sau de rău, un băiat care s-a lansat făcând şpagatul pe 2 scaune.
În fine, în al treilea rând, ambii combatanţi sunt infantili. Dacă în telenovela Traian Ungureanu vs Doru Buşcu and company era, măcar, în discuţie o chestiune deontologică serioasă, disputa „CTP în trening cu firma la vedere sau nu”e atât de jenantă, încât cei doi vedeţi de frunte ai ţării ar trebui să-şi dea palme şi să se aşeze în genunchi pe coji de nucă. Sunt un om care a auzit de multe ori de la alţii că e infantil, dar eu sunt o gagicuţă necunoscută de 20…j de ani, iar cuvântul meu n-are nici o autoritate sau importanţă, deci pot face cu el ce poftesc. Asemenea atitudine de la cei mai populari doi jurnalişti ai ţării (conform topului Zece pentru România, nu săriţi!), bărbaţi în toată firea şi cu pretenţii de inteligenţă, e cu desăvârşire caraghioasă. Păi de la ăştia să luăm noi, viitorul presei ţării, exemplu? Nu ne mai facem oameni mari în veci. Zău aşa.
A, simt nevoia să mai întreb…bă, românii ăştia nu se pot contrazice şi fără să se facă albie de porci?
Gata, am zis ce-am avut de zis, mă duc să mai lenevesc un pic. Bine că există asemenea caraghioslâcuri care să-mi condimenteze letargia.

P.S. Îi cer scuze pe această cale soră-mii că i-am uzurpat (şi eu) categoria despre leneşi în moduri mai mult sau mai puţin offtopic.

Later edit: Simona Tache e de acord cu mine, fără să ştie măcar că e de acord cu mine.

Advertisements

19 thoughts on “Badea versus CTP

 1. Nu e cazul să pierzi atâta timp analizând opera lui Mister B.
  Dacă ar avea ceva mai bun de zis, ar spune-o, fii sigură. Doar nu crezi că vrea de bunăvoie să fie doar un măscărici mușchiulos miștocar, genul Zara-thustra de cartier, cum avem toți pe la colțul blocului 😥

  Dar la faza cu dezbrăcatul lui des, n-ai dreptate.
  Omu’e harnic, merge la sală. Asta fiind, probabil, cea mai interesantă activitate a lui, altfel nu și-ar face un titlu de glorie din ea. (Compară cu ce anume te lauzi tu cel mai tare și de ce o faci… 😆 ).
  Pe mine mă îngrozește ideea să-i văd dezbrăcați pe cei care își exersează exclusiv mușchiul limbii pe la tv, nu cotletele lucrate ale etern adolescentului care știe să profite de scrisul/imaginea altora 😳
  So,
  Universul lui e compus din cei care îl pomenesc și cele 2 mari idei ale lui 🙄

  Implozia nu poate fi chiar așa de departe…

  Iar Mister P. e mult prea sus pentru a se conforma igienei și uzanțelor 😕 Probabil că doarme în acel trening, ai scăpat de fobia cu apariția în pijamale la show-urile pe unde e invitat.

  Nu cred că e chiar așa de ușor să întreții o imagine așa de șifonată 😈

  • Păi eu n-am zis că B. ar avea ceva mai inteligent de zis, sau că m-ar îngrozi să-l văd dezbrăcat, sau chiar şi îmbrăcat. (Mai nasoală e partea cu auzitul lui.) Poanta e: ăsta e el, un băiat cu muşchi şi cu gura mare, suprafaţă şi nu substanţă, ceea ce e OK pentru el şi pentru publicul lui.
   Da ce caută CeTePe să-l bage în seamă, ba să se mai şi facă de râs? că asta a făcut. Popescu s-a lăsat măgulit de Badea când ăsta se închina la el ca la Zeul Editorialelor, şi acu dintr-o dată face pe suferindul când -vai ce surpriză!- Şpagat Boy poate să şi lovească unde a slăvit. Carevasăzică CeTePe a căzut victimă propriului ego şi pasiunii de a se vedea pupat în cur, care l-a îndemnat să acorde iniţial un vot de încredere unui derbedeu.
   Cât despre “look”, serios, exagerează. Ce-i prea mult e prea mult. Când toată lumea ştie că eşti celebru şi bogat, e cam nasol să apari în felul ăsta pe post.

 2. Nadia, tu îți dai seama că ăstora doi le e imposibil să fie altceva decât par de… nșpe ani… de când perseverența lor diabolică ni-i impune zilnic??
  Ți-i poți imagina reinventându-se? Surprinzându-ne? Ieșind din clișeul (”brandul” 😈 ) în care s-au blocat??

  (Și – te implor – nu te compara cu Fana Nr. 2 a lui Mister B., Simona Tache!!
  Tu poți mai mult decât să încerci să devii cunoscută bălăcărind imaginea cuiva. Oricât de simpatică pare ”creativitatea” asta, e detestabilă.
  Sper (!!!) să NU faci parte din ”generația badea”, care vampirizează orice de pe pagina întâi, ca metodă sigură de a deveni repede celebru… Mai trăiesc oamenii și cu idei proprii, să știi ! 🙂 )

  Hai să ne enerveze cântările ”EMO” :
  I don’t know if I want you or if I want to be like you 😉

 3. Nu ştiu ce-i cu cântarea aia Emo…nu le am cu muzica 😀
  Nu Badea a inventat ironizarea tuturor subiectelor zilei, ea există de când lumea în presă. Că el n-o face cu bun simţ, asta e una, dar să ne fie frică de luat lucrurile în glumă şi să condamnăm genul ăsta de abordare, e cu totul altceva. “Humor comes from bad things happening”, a zis un desenator, Charles Schultz. Ăla care l-a creat pe Snoopy.

 4. Ironia e o figură de stil plină de noblețe, nu cred că e cazul să numești așa ceea face el sau alții care nu pot crea nimic ei înșiși 😀
  Miștocăreala, bășcălia și mârlânia pot fi considerate genuri jurnalistice (sic!) doar dacă le admiri și…și… nu poți mai mult. Ignoranța țâfnoasă e o boală grea. Și dacă o complicăm cu aroganțe, devine super-contagioasă. Unii salivează după ea… 😛

  Sunt definiții mai inteligente ale umorului, deși nu e rău să discutăm la nivel de Snoopy 😆 (E loc pentru toți intelijeanții notorii din galaxia Bad things… Parcă era shit happens, dar, mă rog, momentan n-am dicționarul scatologic la îndemână pt argumente serioase.)

  N-a inventat nimic, recunosc, e doar cel mai perseverent în a-și însuși ideile altora. Și, ca orice mediocru autentic, nu vrea decât să-și demonstreze superioritatea.
  Altă grijă nu-l bate, doar să aibă el ultimul cuvânt 😉

 5. Mircea Badea, idolul femeilor… :)) Stiu cativa barbati care sunt mirati cum de femeile se pot uita in gura lui, de parca ar da eu stiu ce dovezi de inteligenta rare… “Doamne fereste” am zis eu. Pai cum… nu esti atrasa de cum face el spagatul pe doua scaune si povesteste cum cafteste terminati prin restaurante ?? Iar eu zic din nou : “Nu”. Doamne, pai nu stii nimic, in cazul asta … Mircea Badea, file de poveste. Dar uneori, zau ca e interesant si parca iau si eu un pic din patosul lui cu care arunca pantofi prin studio.

 6. Face ce face Badea ăsta şi face lumea să vorbească despre el!
  Băiatul e ocazional amuzant, în doze mici. Nu mi se pare demn nici de adoraţia unora nici de ura vehementă a altora. Acum e pe val; după ce va trece valul va rămâne la fel de inofensiv ca pe vremea emisiunilor cu Oreste, când nu-şi bătea nimeni capul să-i ridice osanale sau să-l condamne ca element nociv. Genul lui de discurs se toceşte repede. Maică-mea începe deja să se plictisească să-l audă lăudându-se cum bate Realitatea la audienţe şi alte alea.
  Cu Andi nu mai vorbesc fiin’că arată dispreţ faţă de Snoopy 😆

 7. 😦

  E cazul să mă retrag din discuție…deja nu îmi mai pot accesa blogul personal 😦
  Știam că nu tb să vb despre băieții bazați 😦

 8. hmmm. Mistocareala lui Mircea Badea cred ca este cunoscuta de toata lumea. Daca asta a fost unghiul lui de abordare privind aparitia lui CTP, atunci e problema lui. In functie de inteligenta lor, oamenii au inteles (sau nu) aceasta aparitie. Nu cred ca ne dicteaza Badea cum sa gandim.

  • Am un prieten care e aşa entuziasmat de Badea că exclamă “Badea e Dumnezeu!” în timp ce se uită la emisiunile lui. Şi eu îl consider, de obicei, un tip dăştept pe băiatul ăsta.

  • Eu n-am mai auzit de hack-uit bloguri pe wordpress.com. Nici nu ştiu dacă e posibil. În schimb, am văzut multe erori pe wordpress.com. Mi se întâmplă des să nu pot încărca poze, sau să îmi dispară articolele după ce apăs Publish. Articole despre cum nu dorm eu noaptea, nimic scandalos. Deci dacă ai vreo problemă cu blogu, eu zic că e de la ei, nu de la Badea. 😀

 9. Deci am scris 2 ecrane despre Badea, care au fost urmate de încă vreo patru ecrane de comentarii. E semn, cel puţin, pentru mine, că am înnebunit! Mă duc să mă ocup de lucruri mai importante. Să stau degeaba, de exemplu.

 10. când va vedea badea că tu consideri deștept un tip care-l numește D-zeu, o să îți trimită flori 😆
  iar pt cele patru ecrane scrise de tine (ai numărat și semnele? 😀 ), o să facă șpagatul pe 3 scaune lolllll

  mă duc să caut un contra-hacker
  n-o fi imposibil să descoperire unul, huh? 😛

  somn ușor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s